Thai/Kickboksen

Thaiboksen is gebaseerd op het traditionele Muay Thai, wat al zeer lange tijd in Thailand wordt beoefend. Muay Thai noemt men ook wel ‘de kunst van de acht ledematen’ omdat er zowel vuist-, elleboog-, been- als knietechnieken worden toegepast. De clinch heeft men in deze sport tot kunst verheven en is zeer complex en vergevorderd. Het moderne Thaiboksen (in de volksmond ook vaak kickboksen of k-1 genoemd) legt de nadruk meer op boks-, trap- en knietechnieken. Met name het k-1 toernooi uit Japan heeft de sport enorm populair gemaakt.

Training bij Rings of Glory is gebaseerd op het moderne thaiboksen. We trainen in 3 verschillende groepen:

  1. Kinderen  (6 tot en met 14 jaar)
  2. Recreanten (15 tot en met 65 jaar)
  3. Wedstrijdvechters.

We leggen de nadruk op techniek, uithoudingsvermogen en discipline. We hechten veel waarde aan een sfeervolle en respectvolle omgeving.

De kwaliteit van training valt of staat bij gekwalificeerd en ervaren instructeurs en de de beschikking hebben over adequaat trainingsmateriaal.

We nodigen geïnteresseerden van harte uit om eens een kijkje te komen nemen bij onze sportschool,  wat ons betreft de beste manier om de sport te leren kennen. Uiteraard kan er vrijblijvend een proeftraining gedaan worden, hiervoor hoeft geen afspraak te worden gemaakt.